Zonnepanelen en dakbedekking

Bij Dakwerk plaatsen we geen zonnepanelen, maar zijn we binnen ons werk steeds vaker betrokken bij dit proces. De installatie van zonnepanelen gaat namelijk niet enkel over het plaatsen van de panelen zelf; het betreft een volledige integratie met je bestaande dakstructuur. Door het monteren van de zonnepanelen op het dak, is de kans groot dat deze niet meer waterdicht is. Wij zorgen ervoor dat je naderhand geen problemen krijgt door schade met lekkage.

Steeds vaker zetten particulieren en bedrijven stappen om hun woning of bedrijfspand te verduurzamen. Met zonnepanelen kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. Daarnaast verhogen zij de waarde van je woning en bieden ze de mogelijkheid om zelfvoorzienend te zijn in je energiebehoefte.

Zonnepanelen op oud dak

Wanneer je zonnepanelen wilt laten plaatsen op een ouder dak, is het verstandig om door ons vooraf een dakinspectie te laten uitvoeren. Wanneer het dak aan vervanging toe is, kan dit het beste tegelijk gedaan worden. Het is namelijk zonde wanneer je panelen laat plaatsen en het dak binnen enkele jaren aan vervanging toe is.

Ben je nog op zoek naar een bedrijf wat jouw zonnepanelen kan plaatsen? Wij werken nauw samen met een aantal partijen die dit in samenwerking met ons kunnen realiseren. Samen met hen zorgen we ervoor dat alle stappen tijdens dit proces juist doorlopen worden. Neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Zonnepanelen en daklekkage

Ondanks de vele voordelen, kan er door verkeerde installatie van zonnepanelen lekkage aan je dak ontstaan. Het is essentieel dat na de installatie van de draagconstructies voor de zonnepanelen, de bevestigingen zorgvuldig worden afgewerkt. Deze afwerking zorgt er namelijk voor dat je dakbedekking optimaal beschermd blijft tegen lekkages. Zodra de draagconstructies zijn geïnspecteerd en afgewerkt, is je dak klaar voor de veilige plaatsing van de zonnepanelen.

Onze garantievoorwaarden

Het niet correct afwerken van de bevestigingspunten kan leiden tot een lekkage. Dit is een risico dat veel huiseigenaren over het hoofd zien.

Wanneer je in het verleden door Dakwerk een dak hebt laten plaatsen of renoveren en nu graag zonnepanelen wilt laten plaatsen, is het belangrijk om contact met ons op te nemen voor de afwerking van de bevestigingspunten voor de zonnepanelen. Alleen zo kunnen wij garantie geven op jouw dak voor de periode van 10 jaar.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze garantie enkel geldig blijft als de afwerking van de dakbedekking door Dakwerk wordt uitgevoerd. De complete garantie op je dakbedekking vervalt wanneer Dakwerk niet betrokken is geweest bij de afwerking van het dak tijdens de plaatsing van de zonnepanelen. Dit geldt ook wanneer deze werkzaamheden door de installateurs van de zonnepanelen of een ander dakdekkersbedrijf worden verricht.

Bekijk onze garantievoorwaarden.

Kies voor Dakwerk

Ga je zonnepanelen plaatsen en wil je;

  • De draagconstructie voor de zonnepanelen laten afwerken?
  • Vooraf een dakinspectie laten uitvoeren?
  • Je dak laten vervangen en direct zonnepanelen plaatsen?

Neem contact met ons op. Wij adviseren graag over de te nemen stappen en kunnen vrijblijvend een offerte voor je opstellen, inclusief zonnepanelen of enkel voor de dakbedekking. Heb je een vraag of wil je graag advies? Vul het formulier op onze website in. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Zoals altijd bij voorgaande klussen een goed contact met Elian gehad. Wij zijn zeer tevreden over dit bedrijf, dus wij bevelen dit bedrijf ten zeerste aan!!

Jan de Ruiter

Snelle service van Elian op de offerte aanvraag en snelle afhandeling van de werkzaamheden. Netjes en keurig gewerkt, vakwerk!!

Henk Spijkerman

Een zeer prettig en professioneel bedrijf dat mee denkt, snel handelt en professioneel te werk gaat. Het contact met de eigenaar is prettig en alle vragen worden beantwoord waardoor er een goed gevoel van vertrouwen is.

Axel Borghuis