Dakpannen

Een oersterk dak met authentieke uitstraling.

In Nederland is de dakpan de meest populaire soort dakbedekking om een woning mee te bedenken. Dit is niet zonder reden. Dakpannen hebben een onderhoudsarm karakter, zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden en hebben een lange levensduur. Daarnaast is dit type dakbedekking verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren. Het is een zwaardere dakbedekking dan bijvoorbeeld dakshingles. Een sterke onderconstructie is daarom essentieel bij het gebruik van dakpannen als dakbedekking.

Soorten dakpannen

Bij Dakwerk maken wij gebruik van drie soorten dakpannen: keramische, betonnen en stalen dakpannen. Alle soorten dakpannen hebben beperkt onderhoud nodig, hebben een lange levensduur (minimaal 40 jaar) en zijn relatief makkelijk te leggen. Verder hebben de verschillende dakpannen natuurlijk hun eigen voor en nadelen. Bekijk de soorten dakpannen hieronder en neem bij verdere vragen vooral contact met ons op.

Rode keramische dakpannen op een dak

Keramische dakpannen

Voordelen van keramische dakpannen

 • lange levensduur
 • goed bestand tegen vuil, mos en algen
 • ook toepasbaar op complexe daken
 • authentiek uiterlijk
Rode dakpannen van beton

Betonnen dakpannen

Voordelen van betonnen dakpannen

 • maatvast (dakpannen zetten niet uit)
 • relatief snel te leggen
 • voordelige optie
Zwarte stalen dakplaten

Stalen dakpannen

Voordelen van stalen dakpannen

 • hoge waterdichtheid
 • geschikt voor een lichte onderconstructie
 • snelle montage
 • ook toepasbaar op complexe daken

Waarom Dakwerk?

Bij Dakwerk hebben we 9+ jaar ervaring met het plaatsen van verschillende dakbedekkingen. Wij hebben een ruim team met professionele dakdekkers. Op deze manier kunnen we kwaliteitswerk garanderen, zijn we bij lekkages snel ter plaatsen (meestal binnen 48 uur) én hebben we voldoende capaciteit voor grote projecten. Wij bieden 10 jaar garantie op al onze dakbedekkingen. Mocht je binnen het garantietermijn lekkage hebben, dan maken we een afspraak en komen we het zo spoedig mogelijk herstellen. Verder denken we graag met klanten mee en gaan we transparant te werk. Een afspraak is een afspraak.

Bekijk onze garantievoorwaarden.

Elian heeft op onze woning, samen met 6 andere woningen in een blok van 7, de dakbedekking vernieuwd. Opvallend tussen andere aanbieders was alleen al de communicatie vooraf: snel, adequaat en precies. Het was verbazingwekkend om te zien hoe voortvarend en goed georganiseerd het werk werd aangepakt. 

Marcel

Wat mij betreft niets dan lof voor Elian en zijn collega’s! Reageert snel, de offerte kwam snel, maar het belangrijkste is dat zij mijn dak met heel veel spoed hebben kunnen vervangen toen dat echt nodig bleek na lekkage! Echt top!

Bob Schouten

Goed en professioneel werk afgeleverd. Nog wat nawerk om puntjes op de i te zetten. Uitstekend werk en vriendelijke werkers.

Jason Kohnen