Bitumen dakbedekking

Voor een sterk en onderhoudsvrij dak in diverse kleuren.

Dakbedekkingsmaterialen op basis van gemodificeerde bitumen worden in Nederland het meest toegepast. Het klassieke platte dak zoals we die veel zien bij aanbouwen, garages en schuren hebben over het algemeen een bitumen dakbedekking. Bitumen is waterdicht, makkelijk te verwerken en heeft een goede hechting aan de onderlaag. Regelmatig worden er kiezelstenen op bitumen dakbedekking gelegd om water te absorberen en plassen te voorkomen. Dit zorgt voor een langere levensduur van het dak. Daarbij zorgen kiezelstenen voor een betere isolatie, waardoor het huis in de zomer koeler en in de winter warmer blijft. Een goed alternatief voor bitumen is kunststof dakbedekking.

Soorten bitumen dakbedekking

De twee belangrijkste soorten bitumen dakbedekking zijn APP en SBS. Om deze dakbedekkingen te voorzien van sterkte en stabiliteit zijn er wapeningen in de dakbanen aangebracht. Glasvlies voor meer stabiliteit en polyester voor meer sterkte. De afwerking van APP en SBS gemodificeeerde dakbanen kan bestaan uit talk, zand of leislag. Bij een afwerking van leislag zijn er diverse kleuren leverbaar.

Bitumen dakbedekking op een loods

APP bitumen dakbedekking

Voordelen van APP

  • goede weerstand tegen hoge temperaturen
  • goed bestand tegen UV straling
  • onderhoudsvriendelijk
  • geschikt voor recycling
SBS bitumen dakbedekking met grind als ballast

SBS bitumen dakbedekking

Voordelen van SBS

  • goede lage temperatuurflexibiliteit
  • zeer elastisch
  • hoge vermoeiingsweerstand
  • geschikt voor zowel de giet- als de brandmethode

Waarom Dakwerk?

Bij Dakwerk hebben we 9+ jaar ervaring met het plaatsen van verschillende dakbedekkingen. Wij hebben een ruim team met professionele dakdekkers. Op deze manier kunnen we kwaliteitswerk garanderen, zijn we bij lekkages snel ter plaatsen (meestal binnen 48 uur) én hebben we voldoende capaciteit voor grote projecten. Wij bieden 10 jaar garantie op al onze dakbedekkingen. Mocht je binnen het garantietermijn lekkage hebben, dan maken we een afspraak en komen we het zo spoedig mogelijk herstellen. Verder denken we graag met klanten mee en gaan we transparant te werk. Een afspraak is een afspraak.

Bekijk onze garantievoorwaarden.

Wij hadden een gat in ons platte mastiekdak. Om 9 uur in de ochtend gebeld, en om 11 stonden ze op het dak voor de reparatie!! Snelle service, keurig werk. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen!

Laurens Tellinga

Dakwerk van Thuis in Huis en Tuin hebben de gemaakte afspraken waargemaakt én weten te overtreffen. Wij zijn erg blij met het eindresultaat en zijn geholpen door zeer gemoedelijke en professionele heren. Wij weten wie wij gaan bellen voor een volgende klus!

Niels Otten

Super gemotiveerde vakmensen, werken netjes en accuraat. Elian is heel klant gericht en communicatief vaardig. Staan garant voor het leveren van kwaliteit en gaan uitdagingen om de klus te klaren niet uit de weg. Dus een echte aanrader.

Marcel Schluter

FAQ over bitumen

Wat kost bitumen dakbedekking?

De kosten voor een bitumen dak zijn van te voren moeilijk in te schatten. De prijs per vierkante meter is voornamelijk afhankelijk van de onderconstructie, toepassing, kwaliteit, dakhoogte, etc. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een goede prijsindicatie van een bitumen dak.

Wat is de levensduur van bitumen?

De levensduur van een bitumen dak is sterk afhankelijk van de toepassing en kwaliteit van de dakbedekking, maar in de regel heeft bitumen een levensduur van minimaal 30 jaar.

Is bitumen beter dan kunststof dakbedekking?

Zowel bitumen als kunststof dakbedekking hebben eigen voor- en nadelen. Bitumen is voordeliger dan de meeste kunststof dakbedekkingen. De levensduur van kunststof dakbedekkingen is bij een goede toepassing weer wat langer. Kunnen wij je helpen te kiezen tussen bitumen of kunststof dakbedekking? Neem dan even contact met ons op.