EPDM dakbedekking

EPDM is een waterdichte rubbersoort en staat bekend als een van de beste dakbedekkingen voor platte daken. Ook wordt EPDM steeds vaker toegepast op hellende daken. De elasticiteit van EPDM zorgt voor een onverwoestbaar dak met een zeer lange levensduur. Daarnaast is het een meer milieuvriendelijk alternatief voor bitumen dakbedekking. EPDM is namelijk goed recyclebaar.

EPDM dakbedekking op een aanbouw

Voordelen van EPDM dakbedekking

Het grootste voordeel van EPDM is dat het een zeer lange levensduur heeft (tot 50 jaar). Het is met name de kwaliteit van het materiaal en plaatsing die bepalend zijn voor de uiteindelijke levensduur. EPDM is erg elastisch door de samenstelling van het materiaal, zelfs in de vrieskou. Hierdoor scheurt EPDM dakbedekking niet snel onder invloed van krimp- en uitzetspanningen. Ook zorgt de elasticiteit van EPDM ervoor dat deze dakbedekking goed beloopbaar is.

Een ander voordeel is dat weinig onderhoud nodig heeft. Wanneer EPDM beschadigd gaat het vaak om kleine oppervlakkige beschadigingen. Deze zijn makkelijk te repareren met zelfklevend folie. EPDM zal niet volledig doorscheuren. Verder is EPDM dakbedekking goed aan te brengen over bestaande dakbedekkingen als bitumen of andere kunststoffen. Ben je op zoek naar een dakbedekking dat geschikt is voor groene daken? Ook dan zit je met EPDM goed. Het is niet alleen waterdicht, maar ook wortelbestendig. Wortels kunnen dus niet door de EPDM heen groeien.

De voordelen van EPDM op een rij

  • Lange levensduur
  • Scheurt niet (goed beloopbaar)
  • Geen onderhoud
  • Aan te brengen over bestaande dakbedekking
  • Wortelbestendig
  • Milieuvriendelijk (recyclebaar)

Dakdekker voor EPDM

Dakwerk is gespecialiseerd in het aanbrengen van verschillende soorten kunststof dakbedekking, zo ook EPDM. Wij gebruiken alleen de beste kwaliteit EPDM om een zo lang mogelijke levensduur te kunnen garanderen. EPDM kan op verschillende manieren geplaatst worden: lijmen, mechanisch of met behulp van een ballastlaag. Dit betekent dat EPDM geplaatst wordt zonder enig brandgevaar.

Waarom Dakwerk?

Bij Dakwerk hebben we 9+ jaar ervaring met het plaatsen van verschillende dakbedekkingen. Wij hebben een ruim team met professionele dakdekkers. Op deze manier kunnen we kwaliteitswerk garanderen, zijn we bij lekkages snel ter plaatsen (meestal binnen 48 uur) én hebben we voldoende capaciteit voor grote projecten. Wij bieden 10 jaar garantie op al onze dakbedekkingen. Mocht je binnen het garantietermijn lekkage hebben, dan maken we een afspraak en komen we het zo spoedig mogelijk herstellen. Verder denken we graag met klanten mee en gaan we transparant te werk. Een afspraak is een afspraak.

Bekijk onze garantievoorwaarden.

Wij zijn erg tevreden met de vervanging van het dak van onze garage! Elian denkt met je mee, is deskundig en erg klantvriendelijk.

Peter Joosten

Zeer goede ervaring met Dakwerk. We hebben een prachtig nieuw dak voor een goede prijs. Daarnaast was de communicatie erg fijn!

Gert van de Kamp

Na een storm hadden we lekkage. Dakwerk kon de volgende dag al langskomen en voor ik het wist was de lekkage verholpen. De volgende keer bel ik Elian weer.

Richard Petersen

FAQ over EPDM dakbedekking

Wat kost EPDM dakbedekking?

De kosten voor EPDM dakbedekking zijn van te voren moeilijk in te schatten. De prijs per vierkante meter is voornamelijk afhankelijk van de toepassing en kwaliteit. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een goede prijsindicatie voor EPDM dakbedekking.

Is EPDM beter dan bitumen?

Dit is sterk afhankelijk van de toepassing van de dakbedekking, maar in de regel heeft EPDM een langere levensduur, heeft het minder onderhoud nodig en is het milieuvriendelijker dan bitumen. Het enige waar EPDM niet goed tegen kan is chloor.

Is EPDM over dakleer te plaatsen?

Ja in de meeste gevallen kan EPDM probleemloos over dakleer / bitumen dakbedekking geplaatst worden. Dit scheelt in de kosten. Wil je hier zeker van zijn, neem dan even contact met ons op.