Resitrix dakbedekking

Als je op zoek bent naar een dakbedekking die niet alleen betrouwbaar en duurzaam is, maar ook weinig onderhoud nodig heeft, dan is Resitrix een uitstekende keuze. Resitrix is een combinatie van EPDM en bitumen en ontworpen om te presteren onder zware omstandigheden. Deze dakbedekking is vuurvrij verwerkbaar en kan op meerdere manieren op het dak bevestigd worden: verlijmd, mechanisch bevestigd of onder ballast. De naden worden met warme lucht aan elkaar gelast, zonder brander en daarom brandveilig.

Resitrix biedt een langdurige bescherming met minimale onderhoudsvereisten. Een van de meest indrukwekkende kenmerken is de lange levensduur; het materiaal kan meer dan 50 jaar meegaan, wat het een buitengewoon duurzame optie maakt.

Voordelen van Resitrix dakbedekking

Resitrix biedt een betrouwbare en duurzame afdichting voor platte en lichthellende daken, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Daarnaast vereist deze dakbedekking geen open vuur tijdens het aanbrengen, wat de veiligheid op het dak aanzienlijk verbetert.

Omdat we in Nederland steeds vaker te maken krijgen met extreme weersomstandigheden, verouderen veel dakbedekkingen sneller dan voorheen. Vooral Uv-straling, thermische- en mechanische effecten (wind, kou, regen, enz.) zorgen ervoor dat daken zwaarder belast worden. Bij Resitrix is dit niet het geval. Dankzij de unieke producteigenschappen gaat de dakbedekking met gemak 50 jaar mee. Naast de hoge duurzaamheid is het ook milieuvriendelijk materiaal omdat het volledig recyclebaar is.

De voordelen van Resitrix op een rij

  • Levensduur van zeker 50 jaar (SKZ-studie)
  • Speciaal ontworpen voor extreme weersomstandigheden
  • Licht van gewicht
  • Milieuvriendelijk (recyclebaar)
  • Brandveilige verwerking

Resitrix en zonnepanelen

Resitrix is bijzonder geschikt voor daken waarop zonnepanelen geplaatst worden. De levensduur van deze dakbedekking is namelijk hoger dan die van zonnepanelen. Dit geeft je de zekerheid dat de dakbedekking niet tussendoor vervangen hoeft te worden. Daarnaast heeft Resitrix een zeer geschikte dikte (2,5 mm) en een sterke ponsweerstand door het interne wapeningsnet van glasvezel. Dit wapeningsnet biedt een hoge weerstand tegen doorboring, wat het risico op perforaties of beschadigingen sterk verkleind.

Wanneer je graag zonnepanelen op je dak wilt installeren, is het verstandig om vooraf een dakinspectie uit te laten voeren. In sommige gevallen is het namelijk verstandig om tegelijkertijd je dak te renoveren. Zo ben je er zeker van dat de zonnepanelen niet na een aantal jaar verwijderd en opnieuw geïnstalleerd moeten worden in verband met de renovatie van het dak. Daarnaast is het belangrijk om de dakconstructie te controleren op voldoende stevigheid om er zeker van te zijn dat het extra gewicht van de zonnepanelen gedragen kan worden.

Waarom Dakwerk?

Heb je interesse in Resitrix dakbedekking voor jouw dak? We hebben 9+ jaar ervaring met het plaatsen van verschillende dakbedekkingen en werken met een team professionele dakdekkers. Op deze manier kunnen we kwaliteitswerk garanderen, zijn we bij lekkages snel ter plaatsen (meestal binnen 48 uur) én hebben we voldoende capaciteit voor grote projecten. Wij bieden 10 jaar garantie op al onze dakbedekkingen. Mocht je binnen het garantietermijn lekkage hebben, dan maken we een afspraak en komen we het zo spoedig mogelijk herstellen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bekijk onze garantievoorwaarden.

Wij zijn erg tevreden met de vervanging van het dak van onze garage! Elian denkt met je mee, is deskundig en erg klantvriendelijk.

Peter Joosten

Zeer goede ervaring met Dakwerk. We hebben een prachtig nieuw dak voor een goede prijs. Daarnaast was de communicatie erg fijn!

Gert van de Kamp

Na een storm hadden we lekkage. Dakwerk kon de volgende dag al langskomen en voor ik het wist was de lekkage verholpen. De volgende keer bel ik Elian weer.

Richard Petersen