PVC dakbedekking

Kunststof dakbedekkingen zoals PVC worden steeds vaker toegepast. PVC is een erg lichte kunststof en thermoplastisch door de toevoeging van weekmakers (en UV-stabilisatoren). Het zijn voornamelijk platte en licht hellende daken waar PVC dakbedekking voor wordt gebruikt. De levensduur van PVC dakbedekking is tussen de 15 en 40 jaar. Het is met name de dikte en kwaliteit van het folie dat de uiteindelijke levensduur bepaalt.

Een kunststof dak wordt geplaatst door een dakdekker

Voordelen van PVC dakbedekking

Het grootste voordeel van PVC is dat een relatief lichte dakbedekking is, zeker in vergelijk met bitumen. Hierdoor belast PVC dakbedekking de dakconstructie weinig tot niet. Echter betekent dit niet dat PVC minder sterk is. De levensduur van PVC dakbedekking is vergelijkbaar met dat van dakleer: tot 40 jaar.

In tegenstelling tot veel andere dakbedekkingen is PVC in verschillende kleuren leverbaar. Dit maakt PVC erg geschikt voor zichtdaken. De kleuren wit en licht grijs wordt het meest toegepast. Door deze lichte kleur en de UV-bestendigheid van PVC blijft de binnentemperatuur onder warme omstandigheden iets lager dan bij bitumen.

Een ander voordeel is dat PVC net al alle andere kunststof dakbedekkingen weinig onderhoud nodig heeft. Wanneer PVC beschadigd gaat het vaak om kleine oppervlakkige beschadigingen. Deze zijn makkelijk te repareren met zelfklevend folie. Ben je op zoek naar een wortelbestendige dakbedekking? Ook dan zit je met PVC goed. PVC is een zeer geschikte dakbedekking voor een groendak.

De voordelen van PVC op een rij

  • Lange levensduur
  • Volledig recyclebaar
  • Geen onderhoud nodig
  • Moderne uitstraling (geschikt voor zichtdaken)
  • Wortelbestendig
  • Voordeliger dan EPDM

Een van de nadelen van PVC is dat de weekmakers langzaam verouderen, waardoor het dak steeds minder flexibel wordt. Verder kan PVC zonder scheidingslaag niet rechtstreeks op de oude dakbedekking van bitumen geplaatst worden. Bij EPDM is dit wel mogelijk.

Dakdekker voor PVC

Dakwerk is gespecialiseerd in het aanbrengen van verschillende kunststof dakbedekkingen, waaronder PVC. Wij gebruiken alleen de beste kwaliteit PVC om een zo lang mogelijke levensduur te kunnen garanderen. PVC dakbedekking wordt in banen op het dak geplaatst aan de hand van lijm die mechanisch verhit wordt. De naden van de dakbedekking worden aan elkaar gelast. Dit betekent dat PVC geplaatst wordt zonder enig brandgevaar.

Waarom Dakwerk?

Bij Dakwerk hebben we 9+ jaar ervaring met het plaatsen van verschillende dakbedekkingen. Wij hebben een ruim team met professionele dakdekkers. Op deze manier kunnen we kwaliteitswerk garanderen, zijn we bij lekkages snel ter plaatsen (meestal binnen 48 uur) én hebben we voldoende capaciteit voor grote projecten. Wij bieden 10 jaar garantie op al onze dakbedekkingen. Mocht je binnen het garantietermijn lekkage hebben, dan maken we een afspraak en komen we het zo spoedig mogelijk herstellen. Verder denken we graag met klanten mee en gaan we transparant te werk. Een afspraak is een afspraak.

Bekijk onze garantievoorwaarden.

Wij zijn erg tevreden met de vervanging van het dak van onze garage! Elian denkt met je mee, is deskundig en erg klantvriendelijk.

Peter Joosten

Zeer goede ervaring met Dakwerk. We hebben een prachtig nieuw dak voor een goede prijs. Daarnaast was de communicatie erg fijn!

Gert van de Kamp

Na een storm hadden we lekkage. Dakwerk kon de volgende dag al langskomen en voor ik het wist was de lekkage verholpen. De volgende keer bel ik Elian weer.

Richard Petersen

FAQ over PVC dakbedekking

Wat kost PVC dakbedekking?

De kosten voor PVC dakbedekking zijn vooraf moeilijk in te schatten. De prijs per vierkante meter is met name afhankelijk van de toepassing en dikte van de folie. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een goede prijsindicatie voor PVC dakbedekking.

Is PVC beter dan bitumen?

Dit is sterk afhankelijk van de toepassing van de dakbedekking. PVC is een lichtere en duurzamere dakbedekking en erg geschikt voor zich- en groendaken. Bitumen is daarentegen weer wat robuuster. De levensduur van beide dakbedekkingen is vergelijkbaar.

Is PVC over dakleer te plaatsen?

Nee PVC kan in de basis niet over dakleer geplaatst worden. Hiervoor dient er eerst een scheidingslaag aangebracht te worden. Heb je hier nog vragen over? Neem dan even contact met ons op.