Witte dakbedekking

Het merendeel van de platte daken in Nederland zijn bedekt met zwarte bitumen. Op zonnige daken kunnen deze dakbedekkingen een oppervlaktetemperatuur van maar liefst 80°C bereiken. Het kost ongeveer drie keer zoveel energie om een ruimte 1 graden te koelen dan 1 graden te verwarmen. Om deze reden wordt witte dakbedekking steeds vaker toegepast. Een wit dak weerkaatst zonnestralen en absorbeert de warmte minder. Zo zorgt witte dakbedekking voor een temperatuurdaling van minimaal 5°C. Er is zowel witte bitumen (wit mineraal) als witte kunststof dakbedekking verkrijgbaar.

Witte dakbedekking op een dak

Witte bitumen of kunststof dakbedekking

Bitumen is een zwart materiaal. Witte bitumen wordt fabrieksmatig voorzien van een witte toplaag. De leislag / mineraal van witte bitumen is niet groen of grijs, maar ultra wit. Dit geeft deze witte bitumen dezelfde eigenschappen als alle andere bitumen dakbedekkingen, maar met de witte toplaag wordt zonlicht vele malen beter weerkaatst. Wellicht vraag je je nu af waarom alle daken niet bedekt worden met witte bitumen. Wat vaak als nadeel gezien wordt van witte bitumen is de uitstraling. Zeker waneer je vanuit je woning op het dak kijkt, valt een donkere kleur bitumen vaak wat minder op.

Kunststof dakbedekking als PVC is in vele kleuren verkrijgbaar, zo ook in het wit of licht grijs. Dit soort dakbedekking wordt vanwege de modern uitstraling veel toegepast op grote bedrijfspanden. Witte PVC heeft niet alleen erg goede reflecterende eigenschappen, maar ook een zeer goede emissiviteit. De emissiviteit van een oppervlak is de effectiviteit waarmee een materiaal de warmte die het opgenomen heeft weer afgeeft aan de omgeving. Dit is in het geval van witte kunststof dakbedekking beter dan bij witte bitumen dakbedekking.

Kunnen wij je helpen bij het kiezen tussen witte bitumen of kunststof dakbedekking? Laat het ons weten.

Waarom Dakwerk?

Bij Dakwerk hebben we 9+ jaar ervaring met het plaatsen van verschillende dakbedekkingen. Wij hebben een ruim team met professionele dakdekkers. Op deze manier kunnen we kwaliteitswerk garanderen, zijn we bij lekkages snel ter plaatsen (meestal binnen 48 uur) én hebben we voldoende capaciteit voor grote projecten. Wij bieden 10 jaar garantie op al onze dakbedekkingen. Mocht je binnen het garantietermijn lekkage hebben, dan maken we een afspraak en komen we het zo spoedig mogelijk herstellen. Verder denken we graag met klanten mee en gaan we transparant te werk. Een afspraak is een afspraak.

Bekijk onze garantievoorwaarden.

Dankzij Dakwerk hebben wij weer een waterdichte en strak afgewerkte kilgoot en zit onze nok weer vast. Ze komen netjes op tijd, komen afspraken na en zijn goed bereikbaar. Echt een aanrader!

Mike de Bock

Zeer goede ervaring met Dakwerk. We hebben een prachtig nieuw dak voor een goede prijs. Daarnaast was de communicatie erg fijn!

Gert van de Kamp

Wij zijn erg tevreden met de vervanging van het dak van onze garage! Elian denkt met je mee, is deskundig en erg klantvriendelijk.

Peter Joosten

FAQ over witte dakbedekking

Wat is het voordeel van witte dakbedekking?

Het voordeel van witte dakbedekking is de reflecterende eigenschappen. Hierdoor blijft de oppervlaktetemperatuur lager en verbeterd het binnenklimaat.

Is witte dakbedekking duurder?

De extra kosten voor witte dakbedekking zijn te verwaarlozen. Vaak ligt de prijs iets hoger, maar niet aanzienlijk. Witte dakbedekking wordt dan ook snel terugverdient met lagere kosten voor bijvoorbeeld airco's of ventilatoren.

Witte bitumen of kunststof dakbedekking?

Dit is sterk afhankelijk van de toepassing. Als we puur naar de reflecterende eigenschappen en emissiviteit van het materiaal kijken, dan is witte kunststof dakbedekking de betere optie.